נופש› לא כולל לינה

חזור אחורה »

מסעדות מצוינות יש בעולם בשפע, גם מלונות נפלאים יש בלי סוף. אבל השילוב של מסעדה יוצאת דופן במלון איכותי הוא מתכון לחוויה מיוחדת במינה. נסו להזמין מקום באחת מהמסעדות הבאות

מאת: אורלי גנוסר צילום:

שתף ב:

לסעוד מתחת לפני הים
Ithaa, מלון קונרד, המלדיביים
מלון קונרד מרשת הילטון שוכן באחד מאיי המלדיביים המופלאים, וכיאה לחבר ברשת המפוארת הוא מלא הוד והדר, ויפהפה שבא לצעוק... אולם בניגוד לכל היופי המוחצן, מתחת למלון, בעומק כחמישה מטרים מתחת למפלס הים, חבויה פנינה, ולא בתוך צדפה, למרות ששמה – Ithaa – פירושו בשפה המקומית "אם הפנינה". זו מסעדה שממוקמת למעשה בתוך אקווריום, שהוא כנראה גם הגדול בעולם, בעל מבנה גלילי שמזכיר קצת מנהרה, אבל כמו אקווריום – הוא שקוף, וזה אומר שהנוף הנשקף ממנו הוא כחול עמוק ומרהיב.
המקום עצמו מעוצב בפשטות מינימליסטית, אבל כשקרקעית הים ולהקות דגים מקיפות אותו, החוויה מרגשת. העיתון "ניו יורק דיילי ניוז" הכתיר את Ithaa כמסעדה היפה בעולם בשנת 2014, כך שמדובר כאן ממש במיס תבל.
מלבד עיצוב יוצא דופן שמעורר תחושת "וואו", הבונוס לאורחי המסעדה מגיע בדמות מנות ייחודיות שמוגשות בעיצובים משעשעים. חומרי הגלם משובחים ביותר, והתפריט כולל מנות קוויאר, פואה גרה ופטריות כמהין לצד טרטר של דגי הריף, קרפצ'ו לובסטר, ריזוטו שמפניה וזעפרן, וגם קינוחים כמו פרלינים משוקולד לבן המבוססים על שוקולד העלית של ולרונה. המחירים, מן הסתם, בהתאם. קוד הלבוש קז'ואל ביום ופורמלי בערב, והחוויה – חד פעמית.

 

הימור בטוח
ג'ואל רובושון, מלון MGM, לאס וגאס
בסרט "מסע של מאה צעדים" מתועדת התרגשותו של שף צעיר שזכה בכוכב מישלן יחיד. ג'ואל רובושון, אחד השפים המוערכים והטובים בעולם, שפתח מסעדה אחת בלבד בארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות, גרף בה כבר שלושה כוכבי מישלן, ולא רק אותם, אלא גם את חמשת כוכבי המגזין פורבס וחמשת היהלומים של AAA, כמו גם פרסי יין נחשקים.
במסעדה אשר במלון MGM בלאס וגאס מגדיר רובושון מחדש את מונח ההסעדה היוקרתית בזכות כישרון-על וניסיון עצום. המסעדה גם נחשבת היפה ביותר מכל מסעדותיו בעולם, מעוצבת בסגנון אר-דקו שמשרה אווירה כמו מלכותית. בולטים כאן במיוחד גוני הסגול העזים והמעוררים, ששולטים בכל ביד רמה: בספות ובכריות, במסגרות של המראות, בווילונות ובקירות, במסעדי כמה מהכיסאות ובמפות השולחן, שבהן התרכך הסגול הזועק ללילך מעודן יותר. מה שמאזן את הטון הסגול של המקום הוא "קיר ירוק" במעין מרפסת, שלמעשה כולו צמחייה – טרנד חם בעיצוב, גם בארץ.
והתפריט? כמצופה משף-על ברמה כזאת: צרפתי להפליא, אנין טעם ויקר. ארוחת טעימות כוללת את הקלאסיקות כמו קוויאר, קרפצ'ו כבד אווז ולובסטרים, אבל גם רגלי צפרדעים, ביף שאטובריאן וקינוחי פרי מענגים. ארוחת טעימות זוגית כזאת תותיר אתכם עם פחות 445 דולר בחשבון הבנק, אבל תמלא לכם את מצברי החלומות.

התנהג כרומאי
La Pergola, מלון Cavalieri, רומא
באיטליה אין הרבה מסעדות עילית שגורפות את כוכבי המישלן בזה אחר זה, אבל ברומא, במלון Cavalieri מרשת וולדורף אסטוריה, נמצאת מסעדת La Pergola שהיא היחידה בעיר עם שלושה כוכבי מישלן, וזכתה במדריך מישלן גם בחמישה מזלגות. בעשור האחרון דורגה המסעדה בחוגי הגסטרונומיה האיטלקיים כטובה ברומא, ואף באיטליה כולה. היא זכתה גם בכוכב היהלום של האקדמיה האמריקאית לאירוח – פרס נחשק ביותר. ואם זאת הרמה, לא מפתיע שגם המלון שבו היא שוכנת זכה בלא מעט פרסים ותארים, ובהם מלון העסקים הטוב באיטליה ואחד המלונות הטובים באירופה.
המטבח משמר מסורת קולינרית של מצוינות, תוך שימוש בבחירת חומרי הגלם מהטובים במרחב הים-תיכוני, וזה ניכר בתפריט העשיר. ארוחת גורמה בת תשע מנות (220 אירו לאדם) כוללת, בין היתר, קרפצ'ו טונה עם ווסאבי, טורטליני ירוק עם פירות ים, מנת דג קוד וברוקולי, מדליוני עגל בקינואה קריספית עם עשבי תבלין על מצע שורשי חורף ורוטב פלפל, וכמובן, מבחר גבינות משובחות וקינוח.
באווירה היוקרתית אפשר ליהנות משכיות חמדה אמנותיות שמעטרות את חלל המסעדה, ובהן ציורים, פריטי פורצלן, ריהוט אימפריאלי, עבודות זכוכית בניפוח ידני, שטיחי קיר נדירים, נברשת ברונזה עתיקה ועוד. מהמסעדה נשקף נוף העיר הרומנטי. במקום יש גם מרתף יינות עם כ-60 אלף (!) סוגי יין, ולהשלמת החוויה – לצד המסעדה יש גם טרקלין סיגרים, שבו אפשר להתענג על סיגר איכותי לפני או אחרי ארוחה דשנה

איזון תאילנדי
Nahm, מלון מטרופוליטן, בנגקוק
מדי שנה בוחר ארגון בשם The Diners Club® World’s 50 Best Restaurants Academy את מסעדות העולם ומייצר את רשימת 50 המסעדות הטובות ביותר. יותר מ-900 החברים באקדמיה הציבו בשנת 2014 את מסעדת Nahm אשר בבנגקוק במקום ה-13 המכובד, אבל בחרו בה גם כמסעדה הטובה ביותר באסיה. את כל הטוב הזה תמצאו במלון Metropolitan by COMO אשר בעיר הסואנת, שהוא מלון יוקרה עכשווי ומשכן מושלם למסעדה. הייחוד הקולינרי הוא היצע של מנות תאילנדיות מסורתיות שמבוססות על מתכונים עתיקים, ועבור השף דיוויד תומפסון, שהוא ממש לא תאילנדי, אלא אוסטרלי, האתגר גדול שבעתיים, וכך גם ההישג שבדירוג הגבוה של המסעדה.
עיצוב המקום מודרני אמנם, אך נעשה בהשראת מקדשים עתיקים, ויעידו על כך עמודי הלבֵנים הניצבים בחלל וסבכות העץ. השילוב המפתיע בין מסורתי וחדשני בא לידי ביטוי גם בפילוסופיה הקולינרית של המקום, המביאה את המטבח התאילנדי האותנטי בטעמים וטקסטורות מפתיעים. שף תומפסון מאמין שארוחה תאילנדית היא תרגיל באיזון עם משחקים פנימיים בין מתוק ומלוח, חריף וחמוץ, ולכן הוא עושה שימוש בחומרי גלם טריים, אבל עם טעמים מודגשים כמו שום, צ'ילי, לימונית ועוד, ומשלב ביניהם באופן מתוחכם, כשכל אחד מהם מקבל ביטוי עצמי בתוך השלם.
בתפריט יש אופציה לארוחת טעימות, שכוללת מנה מכל סוג כמו סלט פטריות יער וסרטנים, מרק עוף וקוקוס עם שום מטוגן, מנגו ירוק וצ'ילי, דג מעושן, קארי בקר ירוק עם בזיל תאילנדי וחצילים ועוד.

בר אחר
Atrium Champagne Bar, מלון ME לונדון
זה אמנם בר ולא מסעדה, אבל העיצוב מרחיק לכת, האדריכלות יוצאת מן הכלל והתוצאה המרהיבה מצדיקה – קבלו את בר השמפניה הכי מיוחד בעולם. הבר, השוכן במלון ME בלונדון, ממוקם במרכז הקומה הראשונה של המלון, אבל לא מסתפק רק בה אלא מעוצב במבנה של פירמידה, שמתנשא לגובה תשע קומות. המראה שמתקבל מרשים ביותר, ומאחר שדלפק הקבלה הוא חלק מהחלל, מדובר בקבלת פנים לא שגרתית.
הפירמידה מתנשאת לגובה של יותר מ-24 מטר, ובתקרתה יש חלונות סקיי-לייט שמחדירים אור לונדוני רך. קירות הפירמידה מחופים בשיש לבן מבריק, הרצפה היא ניגוד מוחלט, בגרניט שחור, וכל אלה יוצרים הוויה סופר מודרנית, עתידנית משהו. קו העיצוב הפנימי מינימלי למדי, אבל עדיין מרשים ביותר, והאורחים יכולים ליהנות כאן ממשקאות קלים וחריפים, וכמובן, משמפניה משובחת. צמד האדריכלים שעיצב את המקום זכה בשנת 2013 בפרס ראשון בתחרות של עיצוב ברים ומסעדות במלונות.
מלון ME מרשת מליה הבינלאומית הוא מלון טרנדי מאוד, עם אווירה משוחררת, שצופה אל התמזה וקרוב לכמה מאתרי התיירות הבולטים של לונדון.